Baník Ostrava má kvôli dlhom zastavené prestupy

03.07.2013 Celý región

Ostrava 3. júla (TASR) - Futbalový Baník Ostrava, ktorý si v závere uplynulej sezóny "uchránil" svoju profesionálnu licenciu až v odvolacom konaní, sa problémov nezbavil ani pred blížiacim sa začiatkom nového ročníka. Klub má dlhy a preto mu Futbalová asociácia Českej republiky (FAČR) zakázala získavať do mužstva posily.

Podľa informácie českého Sportu s výnimkou hráčov do 18 rokov nesmie vedenie Baníka momentálne na prestupoch pracovať. Komu je Baník dlžný a prečo, to však nie je zatiaľ celkom jasné. "V tejto chvíli môžem len oznámiť, že Baník nemá uhradené všetky svoje finančné záväzky voči tretím osobám. O koho presne ide, nemôžem teraz špecifikovať," uviedol Petr Kovář z tlačového oddelenia FAČR a dodal: "Baník môže v tejto chvíli hráčov len predávať. K uvoľneniu prestupov smerom do klubu príde až vo chvíli, keď Baník doloží, že pohľadávky, kvôli ktorým boli prestupy pozastavené, uhradil."

Vedenie Baníka sa s touto situáciou snaží čo najskôr vyrovnať. "Samozrejme, že o tomto opatrení vieme. Nebudeme špecifikovať o aké pohľadávky ide, považujeme to za internú vec," citoval Sport generálneho manažéra Radka Slončíka. "Robíme však všetko pre to, aby sme mali prestupy čo najskôr odblokované. Boli by sme radi, keby sa tak stalo v najbližších dňoch. Máme totiž vytipovaných niekoľko hráčov, ktorí by mohli náš káder posilniť."

Situácia nie je ľahostajná ani novému trénerovi Martinovi Svědíkovi, ktorý prišiel do Ostravy s cieľom potápajúci sa klub dostať hore. Mužstvo trénuje bez Milana Baroša, ktorý si hľadá nový angažmán, aj bez Zdenka Kaprálika a Davora Kukeca, ktorí zatiaľ zmluvy nepredĺžili, resp. bez posíl. "Je to komplikácia. Štart novej sezóny sa veľmi rýchlo blíži a my stále nemáme káder, s ktorým by sme do nej radi vstúpili. To je určite problém. Aj keď samozrejme verím, že sa čo najskôr vyrieši, pretože vedenie klubu na tom intenzívne pracuje," povedal Martin Svědík.
 

Vyberte región